روز به روز طرفداران لیزر موهای زائد افزایش پیدا میکند و روشهای قدیمیتر نظیر اپیلاسیون، اسپری موبر، ژیلت و … به دست فراموشی سپرده میشود. اگرچه لیزر مو یک روش دائمی برای از بین بردن موهای زائد است، اما شایعات درباره عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد نیز در نوع خود جالب توجه میباشد.
بسیاری از افراد نازایی، سرطان، تنبلی تخمدان و … را از عوارض لیزر موهای زائد میدانند، این در حالی است که بسیاری از منابع و مراجع مضرات لیزر موهای زائد را به درد، التهاب، قرمزی، ورم، پوسته پوسته شدن، سوختگی، آسیب چشمی و … محدود کردهاند.
در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.
در کنار فواید لیزر موهای زائد، مشکلات لیزر موهای زائد شامل درد، التهاب، قرمزی، سوختگی، تاول، پوسته پوسته شدن، حساسیت، ایجاد اسکار و … میشود؛ بنابراین آنچه از ان به عنوان عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد تعبیر میگردد، کاملاً غلط و اشتباه است. در ضمن عوارض جانبی لیزر موهای زائد موقت و غیر دائمی بوده و تنها پس از گذشت 24 ساعت الی 48 روز برطرف میشوند.
در ادامه معایب لیزر موهای زائد را بیشتر بررسی میکنیم.
برای حذف موهای زائد با لیزر، اشعه لیزر با قدرت بالا فولیکولهای مو را مورد هدف قرار داده و آنها را تخریب میکند. در نتیجه این اقدامات شامل درد، قرمزی و التهاب خواهیم بود. معمولاً حساسیت پوستی که اتفاقا شایعترین ضرر ليزر كردن موهاي بدن است، به سرعت از بین میرود، اما برای بهبود علائم حساسیت در مدت زمان کمتر، میتوان از کمپرس یخ یا کرم استروئیدی استفاده نمود.
عفونت از عواقب لیزر موهای زائد است که میتواند نگران کننده باشد. البته این عارضه نیز چندان دائمی نیست، چرا که معمولا با استعمال کرمهای آنتی بیوتیک به محل تحت عفونت، این مشکل برطرف خواهد شد. فراموش نکنید عفونت برای تمام متقاضیان لیزر موی زائد بروز پیدا نمیکند.
از عوارض لیزر موهای زائد میتوان به سوختگی و تاول اشاره کرد. تجربیات نشان داده، پوست هر فرد واکنش متفاوتی نسبت به لیزر نشان میدهد. بنابراین احتمال اینکه بعد از لیزر موهای زائد، پوست شما درگیر سوختگی و تاول شود، وجود دارد، اما احتمال آن بسیار کم است.
از دیگر عوارض لیزر موهای زائد میتوان به پوسته پوسته شدن محل لیزر اشاره کرد. پس از لیزر موی زائد، پوست همان ناحیه دچار خشکی و در نتیجه پوست انداختن میشود. صد البته این مشکل موقت بوده و با مراقبتهای بعد از لیزر نظیر استعمال کرم مرطوب کننده برطرف خواهد شد.
لیزر موی زائد به کمک اشعات پر قدرت انجام میشود. اگرچه این اشعات امکان نفوذ به داخل اعضای بدن ندارند، اما به هر حال چشم یک ارگان حساس به شمار میرود. بنابراین باید قبول کرد آسیبهای چشمی از مهمترین مضرات لیزر موهای زائد است که باید جدی گرفته شود. در حین عملیات لیزر، حتماً از چشم بند استفاده بنمایید.
به اعتقاد متخصصین، یکی از عوارض بعد از لیزر موهای زائد افزایش ضخامت موی کرکی است، به شرطی که لیزر این نوع موی زائد را پاکسازی کرده باشد! در اغلب اوقات حذف موی زائد کرکی به کمک لیزر به خوبی انجام نمیشود، اما حتی اگر موهای کرکی به کمک لیزر حذف شده باشند، احتمال ضخیم شدن آن وجود دارد.
روشن یا تیره شدن رنگ پوست، از دیگر عوارض لیزر موی زائد است، به طوری که معمولا افراد پس از لیزر کردن موی نقاط مختلف، در ان ناحیه تغییر رنگ پوست را تجربه میکنند. غالباً افراد با پوست روشن دچار تیرگی پوست میشوند، در حالی که افراد با پوست تیره با روشن شدن پوست مواجه میگردند.
ایجاد اسکار یا زخم بیش از آنکه یکی از عوارض لیزر موهای زائد باشد، بلکه خطر لیزر موهای زائد به شمار میرود. چرا که اگر لیزر توسط تکنسین حرفه ای انجام شود، احتمال ایجاد اسکار و زخم روی پوست صفر است. اما اگر لیزر موی زائد را در مراکز یا کلینیکهای غیر معتبر انجام دهید، احتمال بروز اسکار، زخم و حتی آکنه وجود دارد.
بهبود عوارض لیزر موی بدن به خودی خود اتفاق میافتد، اما شما میتوانید با توجه به عارضه لیزر موی زائد، نسبت به درمان خود در اسرع وقت اقدام کنید. در جدول زیر درمان لیزر موی زائد با توجه به نوع عارضه آورده شده است:
درمان عوارض ليزر كردن موهاي زائد بدن |
|
عارضه |
درمان یا پیشگیری |
درد، قرمزی و التهاب |
مالیدن کمپرس یخ استعمال کرم استروئیدی |
عفونت |
استعمال کرم آنتی بیوتیک |
سوختگی و تاول |
مالیدن کمپرس یخ |
پوسته پوسته شدن |
استعمال کرم مرطوب کننده |
آسیب چشمی |
بستن چشم بند |
تغییر رنگ پوست |
استعمال کرم استروئیدی اسعتمال داروی تجویزی پزشک |
ایجاد اسکار و زخم |
مراجعه به مرکز زیبایی یا کلینیک معتبر |
با انجام اقداماتی که در بالا گفته شد، به سرعت میتوانید عارضه یا عوارض لیزر موی زائد خود را برطرف نمایید.
متاسفانه باورهای غلط و اشتباهی در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد شکل گرفته است. به عنوان مثال بسیاری از افراد سرطان، تنبلی تخمدان یا نازایی را از عوارض لیزر بیکینی میدانند. این در حالی است که هیچ رابطهای میان بیماریهای نامبرده و لیزر موهای زائد مشاهده نشده است. در واقع ضررهای لیزر موهای زائد بدن به چندین عارضه کوچک مثل قرمزی، التهاب، پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ و … محدود میباشد که تنها پس از گذشت 24 تا 48 ساعت همه آنها برطرف خواهند شد.
اگرچه عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد از واقعیت به دور است، اما متخصصین انجام لیزر موهای زائد برای برخی از افراد را ممنوع کردهاند. این ممنوعیتها به مصرف دارو، سن، وضعیت پوست، سبک زندگی، بارداری و سایر شرایط افراد بستگی دارد. لیست زیر افرادی را که از لیزر موی زائد منع شدهاند، نشان میدهد:
برای این افراد عوارض ليزر كردن موهاي بدن میتواند بسیار بیشتر از ان چیزی باشد که در این مقاله مطرح شد. بنابراین این افراد باید از انجام لیزر موی خودداری کنند.
برخی از رفتارها و اقدامات میتوانند مضرات لیزر موهای زائد را افزایش دهند. بنابراین توصیه میشود از انجام این اقدامات به شدت پرهیز نمایید. از جمله اقدامات تشدید کننده عوارض جانبی لیزر موهای زائد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر از ژنتیک صرف نظر کنیم، با عدم انجام اقدامات بالا، تا حد زیادی عوارض لیزر موی زائد کاهش پیدا میکند. البته نکات ریز و درشت دیگری هم وجود دارد که پزشک حتما آنها را با شما در میان میگذارد. برای مثال شیو کردن بعد از لیزر بسیار مهم است. برای اطلاع بیشتر در این باره مقاله چند روز بعد از لیزر شیو کنیم؟ را بخوانید.
اگرچه بروز یا عدم بروز عوارض لیزر موهای زائد، تا حد زیادی به پوست فرد، ضخامت مو، ژنتیک و … بستگی دارد، اما برخی از اقدامات نظیر قرار نگرفتن زیر نور آفتاب، عدم استفاده از محصولات شیمیایی، مصرف نکردن داروهای رقیق کننده خون و … همگی در کاهش ضررهای لیزر مو تاثیرگذار هستند.
با همه تفاسیر شاید مهمترین اقدام جهت به حداقل رساندن عوارض لیزر موی زائد، مراجعه به یک کلینیک زیبایی معتبر و انجام خدمات لیزر موی زائد زیر نظر یک متخصص حرفهای است. اگر میخواهید با خیالی راحت عمل لیزر موی زائد را در یک کلینیک خوب و باکیفیت انجام دهید، کلینیک آرتمیس میتواند بهترین مکان برای شما باشد.