عوارض مزوتراپی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به طور کلی درد، قرمزی، کبودی، التهاب، خارش و … از شایعترین مضرات مزوتراپی هستند. هر یک از این عارضهها ممکن است در یک شخص خاص بروز پیدا کند، اما در شخص دیگر اصلاً احساس نشود. با این حال عوارض مزو تراپی خیلی وحشتناک نیستند، چرا که این عوارض موقتی بوده و ظرف چند روز برطرف میشوند.
اگر به فکر انجام مزوتراپی هستید، باید قبل از هر چیز با معایب و عوارض این روش درمانی آشنایی پیدا کنید. ادر این مقاله به طور کامل شایعترین عوارض مزو را بررسی خواهیم کرد.
فرم مشاوره رایگان
در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی پوست یک درمان زیبایی با هدف تزریق محلولی به نام کوکتل به ناحیه درمان است. در این تکنیک محلولی حاوی مواد مغذی، ویتامین، اسید آمینه، آنزیم و … به ناحیه درمان تزریق میشود. این درمان زیبایی به صورت ایمن، بدون درد و بیهوشی بوده و نیاز به مراقبت خاصی ندارد. اما با عارضههایی همراه است. عوارض مزو تراپی از فردی به فرد دیگر متفاوت میباشد، اما اگر به دنبال استفاده از این روش درمانی هستید، حتما باید به مضرات آن آشنا شوید.
ممنوعیتهای مزوتراپی
اگرچه مزو یک درمان کم عارضه و ایمن است، اما استفاده از این روش برای برخی از افراد مناسب نیست. به طور کلی متخصصین افراد زیر را از انجام مزو منع کردهاند:
زنان باردار و شیرده
خانمها در دوران پریودی
افراد مبتلا به تومور خوش خیم و بدخیم
افراد مبتلا به اختلال انعقاد خونی
افراد دارای عفونت پوستی در ناحیه درمان
افراد مبتلا به یک بیماری مزمن
افراد دارای حساسیت یا آلرژی
افراد مبتلا به بیماری پوستی
بیماران قلبی، عروقی
افراد دیابتی
لیست عوارض مزوتراپی
در جدول زیر لیستی از عوارض ناشی از مزوتراپی جمع اوری شده است. همانطور که مشخص میباشد، معایب این درمان به دو دسته کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم میشود:
عوارض مزو تراپی
عوارض کوتاه مدت
عوارض بلند مدت
قرمزی
تورم
درد
خونریزی
عفونت
واکنش آلرژیک
اسکار
خارش
عفونت
التهاب
خونریزی
آسیب دیدن بافت
حساسیت
عوارض کوتاه مدت شایعتر هستند، اما آنها به صورت موقتی ایجاد شده و ظرف چند روز برطرف میشوند. در ادامه عوارض کوتاه مدت تزریق مزو را بررسی میکنیم.
عوارض ناشی از مزوتراپی
عوارض مزوتراپی بسیار گسترده هستند. همچنین این عوارض در تمام افراد مشاهده نمیشود، چرا که هر فرد تنها با یک یا چند عارضه مواجه میگردد. اما شایعترین عوارض مزو را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد:
قرمزی
این احتمال وجود دارد که پس از تزریق مزو ناحیه درمان قرمز و کبود شود. به هر حال در طول انجام مزو سوزن ریزی به سطح پوست برخورد کرده و در ان نفوذ میکند. بنابراین قرمزی ناحیه درمان چندان عجیب نیست. اما این قرمزی بعد از چند روز به صورت کامل از بین خواهد رفت.
تورم
برجستگی یا همان تورم ناحیه تزریق یکی دیگر از عوارض مزوتراپی است. این عارضه در میان مراجعه کنندگان نسبتا شایع است، خصوصا اگر بدن فرد به مواد موجود در مزوتراپی حساسیت داشته باشد. در این صورت با واکنش التهابی محل درمان دچار تورم میشود. البته ممکن است تورم به دلیل عفونت هم ایجاد شده باشد.
درد
یکی دیگر از عوارض مزو تراپی درد است. درد ناحیه درمان چه در حین تزریق چه بعد از ان طبیعی است، البته این درد بسیار خفیف میباشد، به طوری که به راحتی میتوان آن را تحمل کرد. این درد نهایتا ظرف چند روز از بین خواهد رفت.
خونریزی
در زمان تزریق سوزن نازک به نواحی عروقی وارد میشود. در نتیجه تجربه خونریزی بعد از مزوتراپی به دلیل پاره شدن شبکه عروقی دور از انتظار نیست. البته این خونریزی بسیار خفیف بوده و پس از مدت زمان کوتاه متوقف میشود.
عفونت
شاید بدترین و نگران کنندهترین عارضه ناشی از مزو عفونت باشد. علت اصلی عفونت از طریق مزوتراپی عدم رعایت اقدامات بهداشتی در زمان تزریق محلول مزو است. عفونت میتواند با ترشحات آبکی و بو دار همراه باشد. در صورت مشاهده این علائم سریعا باید به پزشک مراجعه کنید تا عفونت را درمان کند.
واکنش آلرژیک
از دیگر عوارض مزوتراپی میتوان به حساسیت اشاره کرد. حساسیت میتواند با خارش، سرفه، قرمزی و تورم همراه باشد. راهکارهای مختلفی برای بهبود حساسیت وجود دارد. مصرف کرم ضد التهاب یکی از این راهکارها به شمار میرود.
اسکار
احتمال بروز اسکار پس از تزریق مزوتراپی هم وجود دارد. ایجاد اسکار نتیجه جدی نگرفتن مراقبت های پس از مزو یا تزریق نامطلوب این محلول به سطح پوست است. در صورت ایجاد اسکار میتوان با انجام دستورالعملهای پزشک اسکار به جای مانده را از بین برد.
خارش
خارش یکی دیگر از معایب مزوتراپی است که میتواند نتیجه حساسیت یا آلرژی باشد. منظور از خارش احساس خفیف خاریدن پوست در نواحی تحت درمان میباشد.
اقدامات مناسب جهت کاهش مضرات مزوتراپی
با انجام برخی اقدامات میتوان عوارض مزو تراپی را تا حد زیادی کاهش داد. مهمترین کارهایی که به کاهش عوارض ناشی از مزو کمک میکنند، عبارت است از:
مراجعه به یک کلینیک زیبایی معتبر و پیشرفته
تزریق مزوتراپی زیر نظر یک متخصص حرفه ای
رعایت اصولی مراقبت های بعد درمان مزو
انجام آزمایش برای بررسی حساسیت پوستی
پیگیری روند درمان با مراجعه به موقع به پزشک
استفاده از کمپرس یخ جهت کاهش عوارض
مصرف مواد ضد التهاب به صورت روزانه
پرهیز از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور آفتاب
مدیریت استرس
بهبود خواب
با رعایت این موارد ضمن جلوگیری از عوارض احتمالی مزو میتوانید کبودی، التهاب و قرمزی را کاهش دهد.
چرا تزریق مزو در کلینیک آرتمیس؟
عوارض مزوتراپی شامل درد، کبودی، خونریزی، تورم، التهاب و … میشود. اما با انجام راهکارهایی میتوان عوارض مزو تراپی را تا حد زیادی کاهش داد. بهترین و تاثیرگذارترین اقدام در راستای کاهش مضرات مزوتراپی انجام این درمان در یک کلینیک زیبایی معتبر و پیشرفته است. کلینیک زیبایی آرتمیس با برخورداری از متخصصین حرفهای، تجهیزات فوق پیشرفته و سابقه درخشان مزوتراپی را با کمترین عارضه انجام میدهد. شما میتوانید با خیالی آسوده این درمان را در کلینیک ما انجام دهید.