الکترولیز موهای زائد یک روش فوق العاده موثر جهت حدف همیشگی موهای زائد صورت و بدن است. عواملی نظیر وراثت، بالا بودن هورمون مردانه، مصرف برخی داروهای استروئیدی و حتی برخی بیماری ها سبب رویش شدید موی زائد میشوند. چنانچه فرد از رشد موی زائد در نقاط مختلف صورت و بدن ناراضی باشد، میتواند از لیزر برای حذف آن استفاده بنماید، اما لیزر یک درمان موقت برای جلوگیری از رشد موهای زائد است. در این میان الکترولیز موی زائد روش بهتری محسوب میشود. الکترولیز میتواند با هدایت گرمای شدید به فولیکولهای مو، از رشد آنها جلوگیری بنماید.
الکترولیز مو تنها روش مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است که برای حذف دائمی موهای زائد مورد استفاده قرار میگیرد. در طول این روش الکترولوژیست با استفاده از یک سیم انرژی گرمایی را یک به یک به فولیکول های مو هدایت میکند. از آنجا که در طول این روش تک تک فولیکولهای مو تخریب میشوند، در نتیجه امکان رشد مجدد آنها به صفر میرسد.
تفاوت لیزر و الکترولیز
لیزر موهای زائد به همراه الکترولیز موهای زائد یک روش دیگر برای حذف موهای اضافی صورت و بدن محسوب میشود، اما تفاوتهای آشکاری میان آنها وجود دارد. به طور کلی تفاوت لیزر و الکترولیز در دو مورد خلاصه میشود. اول اینکه لیزر تنها 80 درصد از حجم موی زائد را کاهش میدهد، اما الکترولیز با تمرکز دقیقتر در حین تخریب ریشه مو، قدرت حذف دائمی موهای زائد را دارد. اما همین مسئله باعث ایجاد یک تفاوت دیگر هم شده است. لیزر موی زائد معمولا طی چند جلسه انجام میشود، اما الکترولیز گاهاً بیش از 60 جلسه درمانی طول میکشد.
نقاط مناسب برای الکترولیز موی زائد
الکترولیز کردن موهای اضافی محدود به هیچ یک از نواحی صورت و بدن نبوده و برای تمام قسمتهای بدن کاربرد دارد. از مهمترین بخشها برای حذف موی زائد با الکترولیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمر
سینه
شکم
ران
ساق پا
دست
زیربغل
خط بیکینی
به طور کلی لیزر موی نقاط مختلف بدن نظیر لیزر ناحیه تناسلی مردان، لیزر موهای زائد واژن، لیزر موهای سینه، لیزر موهای پا و … نسبت به الکترولیزر طرفداران بیشتری دارد. برای انتخاب بهترین روش حذف موهای زائد باید با مشاورین ما صحبت کنید.
فرم مشاوره رایگان
در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.
آمادگی های قبل از الکترولیز موهای زائد
قبل از انجام الکترولیز در کلینیک زیبایی میبایست با رعایت دستورالعملهای زیر ضمن اثربخشی بهتر درمان از عوارض جانبی احتمالی دوری کنید:
به خصوص روز درمان استرس نداشته باشید.
به رژیم غذایی خود اهمیت زیادی قائل باشید. در روز درمان از مصرف کافئین، شکلات یا شکر اجتناب کنید.
تا 48 ساعت قبل درمان به هیچوجه جلوی نور آفتاب قرار نگیرید.
مصرف آب کافی را فراموش نکنید. نوشیدن آب به اندازه کافی به ترمیم سریعتر پوست کمک میکند.
از مصرف ویتامین A دست کم یک هفته قبل از درمان دوری کنید.
محل درمان باید عاری از هرگونه آرایش، مرطوب کننده، کرم یا لوسیون باشد.
پیش از لیزر از انجام اپیلاسیون یا شیو کردن موها اجتناب کنید، چرا که این اقدامات فرایند حذف موها را با مشکل مواجه می کند.
روش الکترولیز موهای زائد
نحوه انجام الکترولیز مو طی چندمرحله انجام میشود. در این روش ابتدا متخصصی الکتروژیست با استفاده از یک کرم بی حسی برای کاهش درد در سطح پوست استفاده میکند. سپس با استفاده از یک سوزن نازک جریان الکتریکی به سمت فولیکولهای مو هدایت می شود. این جریان به راحتی سلولهای مو را تخریب کرده و از رویش مجدد آنها جلوگیری میکند. منتهی موفقیت این روش درمانی به تکرار درمان در بازه زمانی مناسب بستگی دارد. از آنجاکه در هر دوره تنها بخشی از سلولهای مو فعال میشوند، بنابراین باید به صورت مرتب با انجام الکترولیز تمام فولیکول ها ناحیه را حذف کرد. این فرایند میتواند بین 30 دقیقه الی 2 ساعت به طول انجامد.
کاندید الکترولیز مو
به طور کلی هر فردی که از رشد موی زائد در یک یا چند نقطه از بدن و صورت ناراضی باشد، میتواند از طریق الکترولیز موهای آن بخش را حذف کند. این درمان به خصوص برای بیماران هیرسوتسیم که با رویش شدید مو مواجه هستند، توصیه میشود. البته ممنوعیت هایی برای برخی از متقاضیان الکترولیز وجود دارد که در پاراگراف بعد به آن اشاره کردهایم:
ممنوعیت های الکترولیز موی زائد
همانطور که گفته شد، الکترولیز یک درمان ایده آل برای حدف دائمی موهای زائد است، اما انجام این روش برای افراد با بیماری یا مشکلات زیر توصیه نمیشود:
افراد دارای پوست زخمی
افراد مبتلا به بیماری قلبی
افراد مبتلا به بیماری های عفونی
مزایای الکترولیز
از مهمترین مزایای الکترولیز موهای زائد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حذف موهای زائد به صورت دائمی
روش کم تهاجمی با عوارض کم
عملکرد عالی در نواحی کوچک
عدم محدودیت در نواحی درمان
عدم نیاز به بستری
عوارض الکترولیز
عوارض الکترولیز موی زائد تا حدودی مشابه عوارض لیزر موهای زائد است. از مهمترین عوارض الکترولیز موی زائد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قرمزی
عفونت
اسکار
هزینه الکترولیز موهای زائد 1403
هزینه الکترولیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی الکترولیز موی زائد با توجه به پارامترهایی نظیر تکنولوژی تجهیزات، مهارت پزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک بستگی دارد.