خوشبختانه علم پزشکی روشهای متعددی برای برداشتن خال ابداع کرده است. در حال حاضر امکان برداشتن خال صورت و بدن با استفاده از روشهای گوناگون، از سوزاندن گرفته تا لیزر، فراهم شده است. در این میان بهترین و پرطرفدارترین روش برداشتن خال با لیزر بوده که توانسته طرفداران زیادی میان مراجعه کنندگان به کلینیک زیبایی پیدا کند. در این مقاله به روشهای حذف و پاکسازی خال صورت و بدن خواهیم پرداخت.
فرم مشاوره رایگان
در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.
خال چیست؟
خال یک نوع ضایعه پوستی خوش خیم است که به علت تغییر رنگدانههای سطح پوست ایجاد میشود. خالهای از تجمع سلولهای ملانوسیت تشکیل شدهاند. این ضایعات میتوانند به صورت مادرزادی یا اکتسابی رو پوست صورت یا بدن افراد نمایان شوند. چنین ضایعاتی به رنگ قهوهای، مشکی یا قهوهای مایل به قرمز روی سطح پوست ظاهر شده و زیبایی افراد را کاهش میدهند. اگرچه خالها عارضهای ندارند، اما سلب زیبایی از افراد میتواند اعتماد به نفس آنها را کاهش دهد. از همین بابت بسیاری از افراد به دنبال روشهایی جهت برداشتن خال صورت و بدن میگردند.
انواع خال
به طور کلی خالها میتوانند مادرزادی یا اکتسابی باشند، اما در یک دسته بندی جزئیتر میتوان این ضایعات را به انواع مختلف تقسیم کرد. انواع خال شامل موارد زیر میشود:
خال مادرزادی
خال گوشتی
خال ملانوسیتی
خال دیسپلاستیک
خال جانکشن
خال مرکب
خال زیر پوستی
خال آبی
خال هالهای
انواع روش های برداشتن خال
با پیشرفت علم پزشکی، امروزه برداشت خال با استفاده از روشهای مختلف انجام میشود. جراحی، لیزر، سوزاندن، فریز کردن، استفاده از پلاسما، امواج RF و امواج مایکروویو از رایجترین روشها برای از بین بردن خال هستند. در ادامه با انواع روشهای حذف خال از روی صورت و بدن آشنا میشویم:
1. برداشت خال با لیزر
ليزر خال یکی از بهترین و موثرترین روشهای بداشتن خال است که با استفاده از فناوریها لیزر انجام میشود. لیزرهای مختلفی قابلیت از بین بردن خال و لکه را دارند که از میان آنها لیزر اربیوم و لیزر هیلوس دو مورد از بهترین دستگاههای لیزر هستند. به کم این دو دستگاه میتوان به راحتی و با اثرگذاری بالا انواع خال و لکه را درمان نمود.
2. جراحی خال صورت
یکی از روشهای پرطرفدار جهت برداشت خال، جراحی خال است. در این روش خال صورت به شیوههای مختلف حذف میشود. تراشیدن، پانچ کردن و برش زدن از متداولترین روشهای جراحی خال محسوب میگردد که هر یک با توجه به نوع و اندازه خال مورد استفاده قرار میگیرد.
3. سوزندان خال با کوتر
یکی از روشهای قدیمی برای برداشتن خال، سوزاندن خال است. در این روش با استفاده از کوتر جریان برق و انرژی گرمایی تبدیل میشود. این انرژی قادر به حذف خال از روی سطح پوست است. البته سوزاندن خال معایب خاص خود را دارد. برای مثال این روش باعث ایجاد اسکار و جای چاله روی سطح پوست میشود. به همین دلیل استفاده از کوتر برای حذف خال در حال تبدیل شدن به یک روش منسوخ شده است.
4. کرایو یا فریز کردن خال
در برخی از مواقع فریز کردن خال میتواند بهترین روش برای از بین بردن لکههای روی سطح پوست باشد. در طول فرایند کرایو یا فریز کردن پزشک مقداری نیتروژن مایع روی خال میریزد. با این اقدام خال دچار شوک سرمایی شده و فرایند خون رسانی به آن متوقف میگردد. در نتیجه پس از مدتی از ریشه جدا میشود. البته یکی از ایرادات وارده به حذف خال به روش کرایو عدم کنترل کامل پزشک روی درمان است. در نتیجه احتمال آسیب دیدن پوست اطراف خال وجود دارد.
5. برداشت خال با پلاسما
استفاده از پلاسما برای برداشتن خال یکی از جدیدترین روشهای علم پزشکی است. این روش برای برداشتن ضایعات پوستی نقاط حساس نظیر گوشه چشم یا روی پلک بهترین گزینه به شمار میرود. به جای ماندن جای زخم بسیار کوچک و دقت بالا در حذف خال از مهمترین مزایای برداشتن خال به روش پلاسما است.
6. برداشت خال با RF
یکی از پیشرفتهترین روشهای برداشت خال، استفاده از امواج رادیوفراکسی یا همان RF است. در این روش با تاباندن امواج به سطح خال، ضایعه از سطح پوست جدا میشود. کار با ابزار RF نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. با این حال چنانچه پزشک به استفاده از دستگاه RF مسلط باشد، میتواند خال را بدون جای اسکار از سطح پوست بردارد.
7. برداشتن خال گوشتی با نخ
متاسفانه بسیاری از افراد به جای مراجعه به کلینیک زیبایی از روشهای غیر اصولی نظیر بستن خال با نخ برای از بین بردن خال گوشتی استفاده میکنند. این کار باعث جلوگیری از خونرسانی به خال میشود، اما به صورت همزمان جلوی خروج خون از خال را میگیرد. این اتفاق عوارض زیادی نظیر التهاب، درد و سوزش دارد؛ بنابراین باید از انجام آن به شدت پرهیز کنید.
نحوه برداشت خال
چگونگی برداشتن خال به عوامل مختلف بستگی دارد. پس از معاینه توسط پزشک، بر حسب خوش خیم یا بدخیم بودن خال و سایر پارامتر پزشک بهترین روش برای از بین بردن خال روی صورت یا بدن را تشخیص میدهد. در برخی مواقع استفاده از روشهایی نظیر فریز کردن یا سوزاندن برای حذف خال مورد استفاده قرار میگیرد. اما بیشتر افراد با استفاده از لیزر خالهای خود را حذف میکنند. در این صورت پزشک با استعمال بی حسی اقدام به لیزر خال خواهد کرد.
مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر
پس از برداشت خال با استفاده از لیزر میبایست با انجام مراقبتهای مناسب، ضمن بهبود سریعتر محل درمان، از عوارض ناشی از لیزر جلوگیری کرد. این اقدامات عبارتند از:
به مدت 2 روز از محل برداشت خال را نشویید.
کرم های تجویز شده توسط پزشک را به صورت مرتب مصرف کنید.
به مدت 3 روز از محصولات آرایشی استفاده نکنید.
به هیچ وجه محل درمان را دستکاری نکنید.
استفاده از کرم های لایه بردار تا یک ماه پس از برداشتن خال بدون مشورت پزشک ممنوع است.
به مدت یک هفته در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
بهترین پماد برداشتن خال
بعد از حذف خال فرد باید با هدف التیام محل درمان از کرمهای ترمیم کننده استفاده بنماید. کرمهای ترمیم های ترمیم کننده به بهبود عوارض ناشی از برداشتن خال کمک مینمایند. همچنین ممکن است پزشک پمادی برای آبرسانی بهتر به محل درمان تجویز کند.
مزایای برداشت خال صورت
از مزایای برداشتن و حذف خال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زیبایی صورت و بدن
شفاف شدن پوست
یکدست شدن پوست
تشخیص زودهنگام سرطان پوست
جلوگیری از سرطانی شدن پوست
افزایش اعتماد به نفس
عوارض برداشتن خال صورت
برخی از عوارض احتمالی برداشت خال عبارتند از:
جای زخم یا اسکار
برگشت خال
تغییر رنگ پوست اطراف خال
سوختن بافت اطراف خال
عفونت ناحیه درمان
گزگز شدن، بی حسی یا سوزش پوست
هزینه برداشت خال صورت و بدن
به طور کلی هزینه برداشت خال به صورت مستقیم با روش درمان ارتباط دارد. هر یک از روشهای برداشتن خال قیمت منحصر به فردی دارند. علاوه بر نوع درمان، عواملی نظیر اندازه خال، نوع خال، محل قرار گیری خال، تخصص پزشک و … در این قیمت گذاری موثر هستند.
برداشتن خال در کلینیک زیبایی آرتمیس
کلینیک زیبایی آرتمیس با برخورداری از برترین تجهیزات روز نظیر لیزر اربیوم و لیزر هلیوس انواع خال و لکههای صورت و بدن را برمیدارد. جهت دریافت مشاوره تخصصی درباره حذف خال و رزرو نوبت برداشت خال با مشاوران ما تماس بگیرید. پزشکان متخصص ما بهترین روش برای حذف خال را انتخاب کرده و بهترین خدمات را به شما ارائه میدهند.